Om boken

Boka – Fra den dagen sluttet han å gråte– ble utgitt av Mars Forlag i 2022. Historien er basert på faktiske hendelser og er skrevet av Siri Løvås Severinsen, som du kan lese mer om her.

TERNINGKAST: 5

Bokblogger Kjell Magne Gjøsæter gir boken terningkast 5 og skriver:

Romanen er sakte oppbygget, der forfatter kjem med detaljerte skildringer. Eg fekk i starten assosiasjoner til «En mann ved navn Ove» som Fredrik Backman har hatt stor suksess med. Men Oskar viser etterkvart fleire sider av seg sjølv, og me får eit meget grundig innblikk i hans liv opp gjennom årene.

Oskar er ein mann veldig mange nok kan assosiere seg med. I utgangspunktet er han ein mystisk mann, som er lite sosial og held seg mest for seg sjølv. Men på innsiden av kroppen bærer han på minnene frå eit langt levd liv. Eit liv som inneheld traumatiske og dramatiske hendinger og historier, der forfattar skreller av lag på lag og til slutt blottlegg livet hans for leseren. Ein sit att med ein følelse av at dette er ein mann som me kjenner, og der ein skulle ynskje at boka ikkje tok slutt så fort.

https://bokblogger.com/2022/11/13/fra-den-dagen-sluttet-han-a-grate/#more-5251

Mars Forlag: Fra den dagen han sluttet å gråte. Skrevet av Siri Løvås Severinsen

Forfatterens beskrivelser:

Oskar er en gammel pensjonert sjømann som har vendt tilbake til sin fødeby. Helsen er nedadgående og han lever nå et tilbaketrukket og lukket liv. Hans mor, som han har bodd sammen med siden han gikk i land, døde nylig. I det siste har drømmene begynt å plage ham igjen. Hverdagene er grå og flyter i hverandre, men en dag skal et tilfeldig møte, med ungjenta Laila, endre livet hans.

Det spesielle vennskapet som oppstår mellom Laila og Oskar gir begges liv en ny dimensjon. Men, for Oskar får det også frem minner og følelser som han har brukt hele sitt liv på å fortrenge. Etter hvert kommer også sorgen over savnet og sviket fra fortiden, til overflaten.